Navigation Menu
Hitra,  Frøya  og  Fjellværøya

Hitra, Frøya og Fjellværøya

By on okt 22, 2020 in Øygrupper

Hitra, Frøya og Fjellværøya er tre øyer utenfor kysten av Trøndelag som gjerne betraktes som en enhet. Hitra er den største øya i Norge sør for Lofoten, med en lang og interessant historie som lokalbefolkningen er opptatt av. Øya har et variert dyreliv, særlig fugleliv, og en spesiell geografi. Øya Fjellværøya er den største av de andre øyene som sammen med selve Hitra utgjør kommunen Hitra. Det går i dag veiforbindelse mellom disse øyene og øya Frøya i nabokommunen.

Frøya

Frøya ligger ute i havgapet vest for Hitra, og navnet betyr rett og slett den fremste øya. Det har med andre ord ikke noe med de norrøne gudene Frøy og Frøya å gjøre. Også Frøya kommune inneholder en lang rekke øyer foruten selve hovedøya. Historisk fantes det en lang rekke fiskevær der, men noen av disse har nå blitt fraflyttet helt.

Øya langt der ute har i dag fått veiforbindelse til Hitra via en tunnel. Dermed kan man også ta seg helt inn til fastlandet, enten med bil eller ved å ta båten derfra inn til Trondheim. Dette gjør det mer attraktivt å bo på Frøya.