Navigation Menu
Smarte  ingredienser  på  sjøen

Smarte ingredienser på sjøen

By on feb 20, 2022 in Øyer i historien

Våren er i anmarsj, og om du er båt-interessert, så har du kanskje allerede begynt å pusse og gnikke. Båten er selve symbolet på frihet, utforsknings-trang og deilige dager på sjøen. Men det er ikke alltid fiskelykken slår til og da er det lurt å ha noen smarte ingredienser på sjøen, slik at middagen likevel blir bra.

Glad i å fiske eller ei, det er ikke alle som elsker å spise fisk. Men det kan være fordi de er vant med et heller traurig norsk kjøkken, som er nøktern med alle de ingrediensene som gjør at maten virkelig smaker. La oss se på noen smarte ingredienser som kan gjøre noe med dette.

Pesto

Mange kjenner med grønne pestoen, men ikke alle har et forhold til deilig rød pesto fra Modena. Forskjellen er basert på tomater i stedet for basilikum. Og best av alt, den passer utmerket til fisk. Lag deilige lunsj-lefser med stek fisk, salat og en god skje med rød pesto.

Den norske kysten har gode muligheter for å få fisk på kroken, mellom øyer eller langt inne i fjorder. Rød pesto gir en fyldig smak til både hvit og rød fisk.

Kort pasta

Kort pasta passer godt på båten, fordi de er enkle å koke uten fare for rot og søl. Dessuten passer kort pasta utmerket til rød pesto, enten man fyller på med fisk eller kjøtt. Det er smarte ingredienser å bruke sammen, også fordi det tar liten plass. Og for dem som elsker vin, her kan man velge mellom både rød og hvit.

Krydder

Krydder setter alltid smak på maten, og på sjøen kan det være godt å få i seg næringsrikt innhold. Krydder som basilikum, oregano og persille er alle gode å blande i maten. Men den viktigste er allikevel salt, som ingen av disse ingrediensene kan erstatte. Sammen utgjør de smarte ingredienser man bør ha med på sjøen.

Forberede seg på båtlivet

En del av båtlivet handler om forberedelser. Kjøp inn smarte ingredienser på forhånd. Dette er ingredienser om holder i lang tid også. Med eller uten fiskelykke, rød pesto, korte pasta og krydder sikrer god mat.