Navigation Menu
Øyhopping  –  en  annerledes  ferie

Øyhopping – en annerledes ferie

By on aug 8, 2021 in Øyer i historien

Om du ønsker en spennende og variert ferie er øyhopping perfekt for deg! Øyhopping vil si å «hoppe» eller reise fra øy til øy på én og samme ferie, slik at du får opplevd flere unike øyer på den samme reisen. Dette er en stadig mer populær reiseform da den gir mer variasjon og flere ulike opplevelser en om man kun er knyttet til et sted under hele ferien. Opplev sommeren på en ny måte, og finn deg en øy hvor du kan slappe av og lade batteriene. Pakk gjerne med deg et kamera slik at minnene kan foreviges, og finn et komfortabelt og moderne plagg fra https://www.na-kd.com/no så er du klar for en spektakulær reise.

Det finnes flere gode muligheter for øyhopping i både inn- og utland og her er en liten guide til hvordan du kan få et lite eventyr ut av din neste reise.

Øyhopping i Norge

– Helgelandskysten

Helgelandskysten er en kystperle i Nordland. Den er langt mindre besøkt enn «turistmekkaet» Lofoten, så du kan oppleve fantastiske naturopplevelser uten å måtte stå i lange køer og trange folkegrupper. Langs helgelandskysten finner du tusenvis av øyer i ulike størrelser, så her her du et enormt utvalg og det er kun fantasien som setter grenser. Noen av øyene du kan besøke er Træna, Bolga og Myken, og om du reiser her under sommeren kan du også oppleve den fantastiske midnattssolen.

– Langesundsfjorden

I Langesundsfjorden i Telemark kan by på fantastiske øyer i skjærgården. Det anbefales å starte øyhoppingen fra en av de større havnene i Brevik, Helgeroa eller Stathelle, og herifra er det uttalige muligheter for spennende øyer og opplevelser. Hva med å leie en kajakk og padle fra øy til øy, om det er fint vær kan man fint overnatte under åpen himmel eller i telt.

Øyhopping i utlandet

– Hellas

Hellas er for mange kjent som øyhoppingens vugge, og er det mest populære alternativet for øyhopping i utlandet. Særlig Egeerhavet er et ypperlig område for øyhopping, her finnes tusenvis av øyer med kun noen timers mellomrom fra hverandre, som gjør det enkelt og raskt å ta seg rundt med båt. Det finnes også gode muligheter for øyhopping på de mer klassiske feriedestinasjonene i Rhodos, Kos og Kreta.

– Finland

Våre naboer i øst er kanskje ikke det første stedet man tenker å legge sommerturen til, men Finland har en fantastisk fin kyst og skjærgård som egner seg utmerket for øyhopping. Øygruppene rundt Åbo på sørkysten er det beste alternativet med tusenvis av øyer for enhver smak.

Ikke la muligheten til en annerledes og spennende ferie passere. Reis på øyhopping på neste ferietur, du vil garantert ikke angre!