Navigation Menu
Honshu  –  den  japanske  skjærgården

Honshu – den japanske skjærgården

By on jun 12, 2020 in Øyer i historien

Foruten å være en av de aller største øyene i verden, så er Honshu er øy med langstrakt skjærgård, geologisk aktivitet og spennende historiske hendelser.

På Honshu er man i solens øyrike. Det er her de fleste japanerne bor, i alt 110 millioner. Reis hit på budsjett med centum.no eller les mer her. Honshu har millioner av holmer og skjær langs kystlinjen som grenser ut mot Stillehavet i sør og Japanhavet i nord.

Store jordskjelv

Honshu er kjent med jordskjelv og den 11. mars 2011 gikk det virkelig ille. Skjelvet ble målt til 9 på Richters skala. Problemet denne gangen var de amerikanske atomreaktorene ved Fukoshima. Når tsunamien treffer land, er kreftene så store at reaktorene blir overfylt med sjøvann.

Ikke bare katastrofer

Men den langstrakte skjærgården på Honshu er ikke bare fylt med katastrofer. Skjærgården er full av holmer og skjær, vakre landsted ved sjøen, der fiskere har høstet sin fangst i hundrevis av år.

Noto Islands

En slik øy er Noto Island. Dette er et kjent feriested med gode fasiliteter. Det er spa, helsestudio, restauranter, kafeer og kjøpesenter. Mange japanere ferierer her, da klima og vær alltid er godt.

De har lokale retter kaltkan-buri med Amberjack som serveres med wokgrønnsaker og ris. De lager fine kurver med lakkerte katakana tegn. Man kan få guidet tur fra salt produksjonen, hvordan japansk kultur og historie har påvirket landskapet rundt.

Mutsu bukta

Mutsu bukta ligger i en av de eldste regionene i landet, og ligger i det kjente Aomori fylket. Bukten er full av spennende sjømat som brukes i det lokale kjøkkenet. Her kan man dykke i koraller, og leve livets glade dager.

Mutsu er også skjærgård med hvite delfiner og blir man med litt lenger ut kan man blir med på hval-safari. Japan har en vakker skjærgård, og for nordmenn er det som uutforsket land. Dra til den japanske skjærgården.