Navigation Menu
Øyer  i  Hellas

Øyer i Hellas

By on jul 22, 2020 in Øyer i historien

Santorini er den sørligste øya i Kykladene. Kykladene er en liten øygruppe dannet på toppen av en vulkansk eksplosjon. Øyene er toppunktene av undersjøiske fjellkjeder. Kykladene strekker seg over 200 øyer, hvor noen er ubebodd. Flere er populære reisemål for nordmenn.

Stein og maling

Den greske byggestilen med iøynefallende steintyper og klassisk Hellas-blå farge, er majestetisk og gir hjemme-følelser, borte fra Norge. Ulike stein og flotte farger er noe byggmax har i sitt utvalg. Kanskje en greskinspirert sitteplass i hagen er ideen? Greske bygg er guddommelige og har rene hvite flater. Mot den blå sjøen er det vakkert, og vi blir bergtatt. Mange Nordmenn har gjort drømmen om bolig på en gresk øy til virkelighet. En herlig panoramautsikt og beroligende hav lengter mange etter, Ingenting er bedre for sjelsroen enn å sitte og tenke på ingenting. Omringet av nydelige greske hus og brusende blått hav. En kan ikke ha det bedre enn her på Santorini. Utrolig sort sand og lange bad i krystallklare vann. Glem ikke den verdensberømte solnedgangen i Oia. Når sant skal sies finnes det mange gode grunner til å være enig i dette.

Annerledesferien

Fordi Korona har snudd rundt på alles liv – er det godt at Nordmenn er velkomne til Santorini i sommer. Så må vi bare vente og se hva den endelige listen av feriemål kommer til å bli. Koronaen har endret på manges planer, men kan skape litt Hellas hjemme. Hva med en Zorba kveld i hagen? Hva med gresk tzatziki, fetaost,  souvlaki og moussaka? Nydelig smak for noen og enhver. Sett på gresk musikk og nyt ferien med familien. Nyt gresk selv om flyene ikke kan ta deg dit på din greske sommerferien. Kreativitet har ingen grenser.

Andre greske paradis

Det finnes andre øyer i Kykladene som fortjener ditt besøk. Noen av dem er Mykonos, Zakynthos, og Milos. Du kan lese litt om hos VG. Alle de greske mesterverkene overgår hverandre i skjønnhet. Hvite strender og utrolige hav. Bukter er uoppdaget, og se flere skjulte perler. Spennende aktiviteter og hemmelige grotter. Bading og masse sol. Rolige kvelder og fartsfylt lokalt natteliv. Hellas har mye å friste med.