Navigation Menu
Øynasjonen  Japan

Øynasjonen Japan

By on nov 11, 2021 in Øyer i historien

Japan er en øynasjon bestående av mer enn 6850 øyer. Mange av de minste øyene er ubebodde, men det bor også folk på en lang rekke øyer. Landets største øyer er Hokkaido, Honshu, Shikoku og Kyusho. Japans totale landareal er 337 972 km2, og det bor 126 millioner mennesker der.

Opplev Japans vakre natur

Naturen i Japan er rik og variert, og store områder er relativt urørte. Det er mange fjell i landet, rundt 160 av disse fjellene er aktive vulkaner. Fjellområdene dekker hele 73 % av landet. Du finner også varme kilder, som blant annet brukes til kurbad. Mer enn 50 % av Japan er dekket av skog, og landet har mange unike arter av blomster. Det er også et rikt dyreliv og fugleliv i landet. De flate områdene i landet er ofte smale kyst- og elvesletter. Landets elver er korte, men kan ha veldig stor vannføring. Du finner også mange innsjøer i Japan. Deler av landet ligger også under havnivå, og høye diker holder vannet vekk. Noen områder er kunstig skapt gjennom utfyllinger i havet.

En veldig unik kultur

Japan har en veldig unik kultur, som skiller seg ut fra resten av verden. Den japanske kulturen er nesten ikke påvirket av amerikansk kultur, slik kulturen i store deler av verden er. Hvis du er ute etter noe virkelig annerledes, er det derfor verdt å vurdere et besøk til Japan. Kirsebærene er nærmest hellige i Japan, og sakura, kirsebærblomstringen, har satt stort preg på kulturen. Både japanere og turister elsker å se på de vakre kirsebærtrærne når de blomstrer.

Den shintoistiske tankegangen er en viktig del av japanernes liv, og det å ta vare på og respektere naturen er inngrodd i kulturen. Mange japanere er også buddhister. I Japan finnes det en lang rekke templer. Landet har dessuten mange turstier i den vakre naturen, og skogsvandring og skogbading er en yndet aktivitet for de fastboende.

I Japan er det vanlig å sitte på gulvet. Dette kan nok virke litt uvant, men kanskje du liker det. Dersom du vil øve deg før reisen, eller vil bringe en bit av Japan inn i hjemmet, kan du investere i et vakkert teppe, slik at du kan sitte på gulvet å lese, se TV eller bare kose deg.

Verdt å tenke på når du besøker Japan

Været i Japan varierer en god del, både med årstiden og med hvor i landet du befinner deg. I de nordlige delene av landet kan vinteren være kald og snørik, og der finner du mange fine skisteder, mens vintrene er langt mildere i sør. For eksempel blomstrer kirsebærtrærne allerede i januar sør i landet, mens i nord blomstrer de ikke før i slutten av april. Honshu, Kyushu og Shikoku har en regnsesong midt på sommeren. Det er også en regnsesong i Okinawa, mens Hokkaido ikke har noen regnsesong.

Japan er utsatt for jordskjelv, som noen ganger kan føre til tsunamier. Landet er også utsatt for tyfoner, spesielt om sensommeren og høsten. Tyfonene kan føre til kraftig vind og mye regn. Den kaldeste temperaturen som er målt i Japan er -41oC, mens varmerekorden er +41,1oC.