Navigation Menu
Øyverdenen  utenfor  Trøndelag

Øyverdenen utenfor Trøndelag

By on mar 25, 2021 in Øyer i historien

Utenfor Trøndelagskysten finner du en hel øyverden med mange turmuligheter. Du kan padle, sykle eller vandre i vakker natur og oppleve et spennende dyreliv og fugleliv, samtidig som du kan besøke historiske steder. Havfiske er populært, eller du kan overnatte i et fyrtårn eller en rorbu. Ønsker du å bo litt finere, finnes det også mange fine hotell i området. Hold deg til de kystnære øyene eller dra ut mot storhavet for å oppleve vill og vakker natur.

Lett tilgjengelig

Trøndelagskysten er lett tilgjengelig uansett hvor du kommer fra. Du kan dra til Trondheim med bil, fly, tog eller båt. Hurtigbåter tar deg også med ut til de største øyene, og gir deg dermed et godt utgangspunkt for turen. Du kan velge faste ruter som tar deg med på spennende øyhopping, men det er også lett å legge opp egne ruter, alt etter hva du ønsker å oppleve. Drømmeferien trenger ikke å være langt unna, for Norge har veldig mange fine steder å oppleve. Dessuten kan et lån uten sikkerhet hjelpe deg med å realisere kystferien.

Mange øygrupper

Trøndelagskysten har mange øygrupper, og det kan være lurt å fokusere på én øygruppe når du legger opp en kortere tur. Har du god tid, kan du dra innom flere ulike øygrupper. Her er noen spennende øygrupper du kan besøke langs Trøndelagskysten:

  • Froan – et område med 40 øyer, holmer og skjær som ligger ute ved storhavet. Her finner du utrolige fotomotiv i de mange verneområdene. Møt seler og fugler, otere og niser i deres rette element.
  • Mausundvær – hjem til rundt 200 innbyggere, med skole, barnehage, butikk, museum, spisesteder og gallerier, og selvsagt overnattingsmuligheter. Mausund har egen festival og spel. Daglige båtavganger til fastlandet og andre øyer i nærheten.
  • Sklinna – rundt 30 øyer og holmer danner øygruppa Sklinna, som ligger helt ytterst i havgapet. Stedet var tidligere et viktig fiskevær, og Sklinna fyr er fortsatt et kjent landemerke. Her finner du dessuten et av de viktigste fuglefjellene i Norge.
  • Tarva – består av holmer, skjær og litt større øyer. På den største av øyene, som heter Husøya, bor det rundt 50 personer. Kystlyngheiene på Tarva er bevaringsverdige som kulturlandskap.
  • Sør-Gjæslingan – det største fiskeværet sør for Lofoten ligger på Namdalskysten. Her finner du båtutleie, butikk og overnatting i sjøhus.
  • Kystkommunen Flatanger gir deg både kystlandskap og skjærgård. Her kan du dra på fjelltur, bli med på ørnesafari, besøke den berømte hulen Hanshelleren, fiske eller bli med på en guidet kajakktur.