Navigation Menu
Vesterålen

Vesterålen

By on mai 6, 2020 in Øygrupper

Vesterålen har lenge vært best kjent som den mindre kjente naboen til Lofoten, men de senere årene har interessen for denne regionen økt. I dag bor det faktisk flere mennesker i Vesterålen enn det gjør i Lofoten. Sortland er det største tettstedet i hele Lofoten og Vesterålen, og ligger ute på Landøya, direkte overfor sundet mot Hinnøya.

Moderne infrastruktur

I dag er det ikke bare ferdsel med båt mellom øyene, for øyene i Vesterålen er nå bundet sammen med bro, og man kan også kjøre inn til fastlandet. I praksis får man dermed ikke helt den samme følelsen av å være på ei øy lenger. Det finnes også to lufthavner der oppe, og Hurtigruten ankommer jevnlig Sortland og andre tettsteder.

Vesterålen er også kjent for å ha mange lokalaviser, inkludert Vesteraalens Avis som kanskje er den mest kjente. Der kan man finne det meste av informasjon om det som skjer lokalt.

Befolkningsutviklingen i Vesterålen minner om det som skjer i resten av landet. Regionens viktigste tettsted, Sortland, vokser ganske hurtig, mens de andre delene av området mister folk. Det skyldes nok ønske om et høyere tjenestenivå enn det man finner på mer perifere steder.