Navigation Menu
Spennende  øyer  i  Norge

Spennende øyer i Norge

By on jul 3, 2021 in Øyer i historien

Noen steder er mer populære blant turister enn andre. Det gjelder i aller høyeste grad også for øyer. Enkelte øyer er så godt besøkt at lokalbefolkningen nesten blir lei av turistene. Men det er veldgi mange øyer i Norge, så det er mulig å finne både populære øyer og mer ukjente øyer der det er færre turister. Her får du noen tips til fine øyer du kan besøke på neste Norgesferie.

Fine øyer på Vestlandet

Vågsøy og Stadlandet er to fine steder å besøke i Vestland fylke. Øya Vågsøy har fastlandsforbindelse via Måløybrua, så det er lett å komme dit. Du kan besøke tre ulike fyrtårn på øya og kjøre innom tettstedene Måløy, Raudeberg, Holevik og Vågsvåg. Ikke langt unna ligger Stadlandet, som teknisk sett er en halvøy, men som er skikkelig vakker. Her finner du blant annet tettstedet Selje. Stadhavet utenfor er kjent for mye vær og vind, så her kan du få se store krefter i spill.

Øyhopping

Øyhopping er en populær ferieform, der du kan reise rundt enten i kajakk eller med ferge og hurtigbåt. Solundskjærgården og Værlandet i Sogn og Fjordane er et fint område for nettopp øyhopping. Her er det en hel drøss med øyer, like utenfor Sognefjorden. Det kommer mange båtfolk til området, men det er så mange øyer her at du sikkert finner et fredelig sted. Du kan for eksempel bli med postbåten på øyhopping. Kanskje du kan jobbe som frilanser for å tjene penger til en ferie? Eller kanskje du drømmer om å bosette deg på en øy og jobbe som frilanser derfra? Mange øykommuner trenger nye innbyggere, så du er sikkert velkommen. Er du frilanser, er det mye å holde styr på. Hos https://www.frilansfinans.no/ kan du få hjelp til faktureringen, slik at hverdagen blir litt enklere.

Ytre del av Lofoten

Selv om Lofoten er et populært feriested, er det ikke alle øyer som er like godt besøkt. Drar du lengst ut i Lofoten, kommer du til Moskenesøya, Værøy og Røst. Her er det rikelig med natur og fine fiskevær. Moskenesøya er bratt, og den høyeste toppen på øya er hele 1029 eter over havet. I nærheten ligger også Flakstadøya og den ubebodde øya Mosken. Moskenesøya er også kjent for Moskenstraumen, som er en kraftig tidevannsstrøm. Du kan også oppleve Moskenstraumen fra Værøy, og tidevannsstrømmen er blant annet kjent fra boka Nautilus – En verdensomseiling under havet, av Jules Verne.

Øyer som er mer ukjente

Det finnes også mange relativt ukjente øyer i Norge. Træna er velkjent, men lenger ute i havet ligger Myken, som er langt mindre besøkt av turister. Øya har bare elleve innbyggere. Gjesvær i Finnmark kalles Norges nordliste skjærgård. Her er det mer enn 100 holmer og øyer, og tre fuglefjell. Besøk Norges største koloni med lundefugl eller se på andre spennende fugler som holder til i området.